class="post-template-default single single-post postid-1 single-format-standard"
Website Q-civiel

Ben je tevreden met je logo?

$

Ben jij tevreden als ondernemer met je logo? De uitstraling die je hebt hiermee? Dat is wel heel belangrijk. Ruim een jaar geleden kwam ik met een goede vriend van me aan de praat, ook ondernemer, hij vroeg belangstellend hoe met PUUR in beeld ging. Ik vertelde natuurlijk enthousiast dat er voor mij geen mooier moment is dan het presenteren van een logo aan een klant. Vooral voor een startende ondernemer is het eerste echt tastbare wat er is van zijn/haar onderneming. Ik legde hem ook uit dat voor mij het persoonlijke gesprek vooraf, waarin we alle in en outs van de onderneming bespreken, wat zijn je speerpunten, waardoor ben je anders/beter/onderscheidend van je concurrent, heel belangrijk is om een gevoel te krijgen van vormen en kleuren die ik bij die persoon/onderneming vind passen. Mijn vriend vond het erg leuk om te horen en vertelde mij wel direct dat hij helemaal niet tevreden was met zijn logo. Natuurlijk vroeg ik meteen waar het hem dan in zat, hij legde uit dat als hij naar het logo keek, niet het gevoel had het zijn bedrijf was, de uitstraling paste helemaal niet bij zijn eigen gevoel wat hij bij zijn bedrijf had. Natuurlijk zijn wij toen samen aan de slag gegaan. En heb ik voor hem een logo & huisstijl ontworpen die dat juiste gevoel wel kon weergeven. Na de presentatie was hij echt gelukkig. Toen de visitekaartjes eenmaal geleverd waren, zei hij ook dat hij trots en met heel veel plezier nu kaartjes uitdeelde. En ook complimenten krijgt over zijn kaartje. Dat is toch fantastisch! Nu rijdt hij zelfs rond in leuke bedrijfswagen met belettering en kan de iedereen zien waar hij voor staat.

Dus vraag je regelmatig eens af of jij nog wel de juiste signalen naar buiten brengt met je logo en huisstijl. Want na een aantal jaren ondernemen, verander jezelf, je groeit en ontwikkeld, en dit gebeurt natuurlijk ook met je bedrijf. Het is heel goed om dus daar ook eens kritisch naar te kijken. Misschien is een kleine update al genoeg, of ga je voor helemaal iets nieuws en laat je iedereen zien hoe je onderneming veranderd, ontwikkeld en meegaat met de tijd. Succes.

 


Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *