class="post-template-default single single-post postid-1743 single-format-standard"
laat zien wie je bent

Heb jij een pay-off?

$

Heb jij een pay off toegevoegd aan je logo?

Wat is een pay-off eigenlijk? Pay-off is een benaming die gehanteerd wordt voor de zin die achter je bedrijfsnaam of merknaam geplaatst wordt. Vooral bij niet beschrijvende merknamen kan de pay-off gebruikt worden om kort en bondig te communiceren waar het merk voor staat. Een payoff wordt gebruikt om gevoel of associaties aan een merknaam toe te voegen. Dit in tegenstelling tot een slogan die vooral als doel heeft om een actie te beschrijven; denk hierbij aan 3 halen is 2 betalen.

Beroemde Nederlandse varianten van pay-off lines zijn soms zelfs bekender dan het merk waarbij ze horen. Een voorbeeld hiervan is de in 1986 bedachte pay-off “Even Apeldoorn bellen”, die al snel een grotere naamsbekendheid genoot dan het merk Centraal Beheer waarvoor de pay-off bedacht is. Andere beroemde variant is “blijft op de kleintjes letten” van Albert Heijn. Hieronder heb ik nog een aantal voorbeelden geplaatst zodat je kunt zien dat het werkt.

Ook voor jouw bedrijf is het goed om hier eens over na te denken, vind je dat lastig, ga dan gewoon eens een paar uur brainstormen met een aantal mensen. Ik vind dit ook erg leuk om te doen. Dus neem gerust contact met me op en we gaan samen aan de slag om voor jouw bedrijf de juiste pay-off te bedenken. Het is echt een toegevoegde waarde, en mensen gaan je hierdoor beter onthouden en je bedrijf ook meteen in de juiste context plaatsen.

Succes!

Marrêt

(Bron:tekst Wikipedia en foto’s via google)

 

 

pay-off 6 pay-off 5 pay-off 4 pay off 3 pay-off 2 payoff 1


Tags: , , , ,

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *